فنداسیون
مسائل ساختمانی یکی از مهم ترین بخش هایی است که باید در انجام آن نهایت تخصص و تجربه به کار گرفته شود. هر چقدر در مسائل ساختمانی استانداردهای موجود رعایت شود، ضررهای احتمالی آینده کم خواهد شد. یکی از مهمترین مسائلی که در ساخت و ساز باید مورد توجه قرار گیرد فنداسیون است. در این مقاله می خواهیم شما را با یکی از مهمترین و حساس ترین بخش های ساختمان یعنی فنداسیون آشنا کنیم. اگر می خواهید با بخش های مختلف این بخش از سازه آشنا شوید در این مطب با سایت مهفام بتن همراه باشید.
فونداسیون یا همان پی به مجموعه بخش هایی گفته می شوند که کار انتقال بار ساختمانی به زمین را بر عهده دارد. پس متوجه شدید که فنداسیون یک بخش به هم پیوسته است که تحمل وزن ساختمان را بر عهده گرفته. همه نیرو ها و اجزای ساختمان اللخصوص ستون ها بر روی فونداسیون قرار می گیرند. با توجه به نقش فنداسیون در کار ساختمانی باید متوجه این مسئله شده باشید که این بخش در کار ساختمانی تا چه حد اهمیت دارد. پس نباید از کنار این مسئله به سادگی عبور کرد. استفاده از افراد غیر متخصص در این کار باعث تخریب ساختمان می شود. در نتیجه تمامی زحمات و سرمایه صرف شده تان به یک باره به نابودی می انجامد.
فنداسیون بتنی چیست؟
بتن همواره یکی از مستحکم ترین سازه های سنگ مصنوعی در ساخت و ساز بوده و نقش مهم و پر رنگی را در به هنگام ساختن ساختمان ها، دفاتر اداری و برج ها ایفا کرده است.
اما فونداسیون، مقاوم ترین ترین نوع برای ساختن پی ساختمان فنداسیون بتنی است. در این دوران بیشتر توصیه می شود که برای ساختن ساختمان از بتن مسلح استفاده شود. زیرا این نوع مصالح مقاومت بالایی را در برابر فشار ها دارد.
انواع فنداسیون بتنی
در قسمت زیرین ساختمان باید فنداسیون بتنی به کاربرد. اما باید بدانید که به طور کلی شالوده ها به دو دسته تقسیم می شوند.
حال برای اینکه بیشتر تفاوت این دو را بشناسید باید با انواع آن ها آشنا شوید.
پی های عمیق
برای ساختمان هایی با ارتفاع و طبقه بیشتر، باید پی ریزی عمیق تر را انتخاب کنیم. در مواقعی که پی ریزی های سطحی اطمینان کافی را برای امنیت بنای ساخته شده به ما ندهند باید از فنداسیون های عمیق استفاده کنیم.
انواع پی های سطحی
اگر سازه ای مستقیما بر روی سطح زمین قرار گیرد، لازم نیست از از پی فنداسیون عمیق بتنی استفاده کنید. اگر محلی که می خواهید ساختمان یا هر بنای دیگری را بسازید شرایط مطلوب را برای پی ریزی سطحی داشته باشد می توانید از انواع فنداسیون های بتنی سطحی استفاده کنید.
پی نواری
ساده ترین نوع پی ریزی سطحی همین پی نواری است که به شکل یک نوار زیر ستون محور قرار می گیرد. نواری بودن این پی ها می تواند به یک یا دو شکل باشد.
پی منفرد
پی منفرد از پرکاربرد ترین فنداسیون های ساختمانی است. در واقع پی منفرد به پی هایی گفته می شود که تنها بار یک ستون را تحمل می کنند. یعنی تنها یک ستون به وسیله آن ها به زمین می رسد. برای اینکه چند پی منفرد به یکدیگر برسند از شناژ ها باید استفاده کرد.
دو پی منفرد به وسیله شناژها به یکدیگر می رسند. وظیفه اصلی شناور ها مهار نمودن پی ها است. شناور ها باید دو پی را به یکدیگر اتصال دهند. توجه کنید که شناور ها نیز باید بسیا مقاوم ساخته شوند چون دارای نقش مهمی در کنترل ایمنی ساختمان ایفا می کنند.
اما گاهی اوقات پیش میاید که برای ساخت و ساز باید از ستون های قطور تر و بزرگتری استفاده کنید. در آن اوقات برای اینکه دو پی منفرد را به یکدیگر برسانید، باید از پی مرکب استفاده کنید. پی مرکب در واقع بتنی است که به شما اجازه می دهد دو ستون را روی آن نصب کنید و لازم به تهیه شناژ نیست.
پی شبکه ای
پی شبکه بیشتر برای ساختن آسمان خراش ها به کار می رود. ساختمان های با ارتفاع زیاد نمی توانند از فنداسیون های منفرد استفاده کرد. از این رو باید فنداسیون شبکه ای و گسترده را در دستور کار قرار دهید.
اما پی شبکه در مواقع دیگر مثل مواقعی که سطح خاک یا زمین برای ساختن مناسب نباشد یا بار وارده به زمین سنگین باشد نیز کاربرد دارد. پی ریزی شبکه ای که به این صورت است که در یک سطح عمیق و با به کارگیری بتن فراوان شروع به پی ریزی می کنید. در این نوع پی ریزی نیاز به شناژ نیست چرا که تمامی ستون ها در یک سطح قرار می گیرند.
عوامل تاثیر گذار بر قیمت فنداسیون
از آن جایی که این کار از حساسیت بالایی برخوردار است و باید به بهترین شکل ممکن صورت گیرد لازم است کار را نحو احسنت انجام دهید. اما حال می خواهیم بدانیم چه عواملی قیمت فنداسیون یا همان پی ریزی را تعیین می کنند.
اولین موردی که تا حد زیادی قیمت فنداسیون را تعیین میکند، متراژ محل پی ریزی شما است. هرچه متراژ بالاتر باشد هزینه نیز بالاتر می رود. اما متراژ تنها عامل تعیین کننده قیمت فنداسیون نیست. ضخامت و تعداد میلگرد ها، انکر بولت ها، خاموت و حجم بتن لازمه برای پی ریزی نیز از دیگر عوامل تعیین کننده هزینه شما می باشند.
البته باید محل اجرا را نیز در نظر بگیرید و ببینید تا چه مقدار باید متریال مصرف کرد. زیرا این مورد نیز خود تا حد زیادی می توانید مقدار هزینه شما را جا به جا کند.
بتن ریزی فنداسیون
یکی از مراحل فونداسیون، بتن ریزی است. این کار از جمله مراحل مهم فنداسیون کاری است که باید با دقت و ظرافت خاص خود انجام شود. بتن ریزی برای اجرای فونداسیون معمولا به صورت آماده تهیه می شود. برای آغاز بتن ریزی ابتدا باید یک شیره سیمان وارد پمپ کنید. البته این سیمان، نباید در درون قالب ریخته شود. همچنین قبل از شروع بتن ریزی، بستر باید مرطوب باشد تا آب، سیمان را جذب نکند. در تنظیم میزان رطوبت نیز باید دقت خود را به کار گیرید تا بستر نه زیاد مرطوب باشد و نه خشک باقی بماند.
می دانید که بتن ریزی می تواند تا حد زیادی در میزان استحکام ساختمان نقش داشته باشد. پس برای بتن ریزی باید به دو نکته بسیار توجه کنید. نکته اول این است که شما برای بتن ریزی باید از مصالح با کیفیت و درجه یک استفاده کنید. هر چه کیفیت مصالح شما بهتر باشد ایمنی سازه شما نیز بالاتر می رود.
دومین نکته که باید در بتن ریزی مورد توجه خود قرار دهید، تیم متخصص برای این کار است. شما باید از یک شرکت متخصص و با تجربه برای فنداسیون کاری کمک بگیرید.